1e en 4e plaats voor onze horecatoppers Lozenn en Stefanie bij de PROfessionals talentenwedstrijd op het Elde College

1e en 4e plaats voor onze horecatoppers Lozenn en Stefanie bij de PROfessionals talentenwedstrijd op het Elde College

Woensdag 18 mei vond de eerste talentenwedstrijd, PROfessionals, voor leerlingen van praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs op het Elde College in Schijndel plaats. Na een grandioze opening ging de wedstrijd van start. Leerlingen lieten hun talenten zien en streden om de titel PROfessional uit de categorie Keuken, Bediening of Bakkerij.

Leerlingen maakten verschillende gerechten bij de categorie Keuken en Bakkerij en dienden een driegangenmenu op bij de categorie bediening. Ook TV kok Mounir Toub was aanwezig. Hij vertelt: “Bij alle drie de categorieën heb ik een kijkje kunnen nemen. Het niveau was echt hoog. De leerlingen werkten gestructureerd, hard en hygiënisch. Wanneer zich een probleem voordeed werd dit goed opgelost. Het was mooi om te zien hoe goed de leerlingen met elkaar samenwerkten.”

Voor onderwijs, werkgevers en overheid is het van groot belang dat jongeren duurzaam en flexibel opgeleid en getraind worden. Op deze manier ontdekken ze hun talenten, weten ze waar ze goed in zijn en kunnen ze deelnemen aan de arbeidsmarkt. De PROfessionals wedstrijd draagt hieraan bij.  

Na de voorrondes op Praktijkschool Hulst werden Stefanie Huang en Lozenn Bakker afgevaardigd om onze school te vertegenwoordigen. En dat deden ze súper! Stefanie behaalde de vierde plaats in de categorie Keuken  en belandde helaas net naast het podium. Lozenn kwam in de categorie Bediening als winnaar uit de bus! Wat hebben ze het goed gedaan en wat zijn we trots op deze 2 PROfessionals!

logo elde college