Menu

Activiteiten en Evenementen

ACTIVITEITEN

 

Het hele schooljaar zijn er speciale activiteiten, zowel binnen als buiten school. Deze activiteiten worden bekostigd uit o.a. de vrijwillige ouderbijdrage. Wat wordt er zoal georganiseerd:

 

Herfst
Op de laatste dag voor de herfstvakantie en de meivakantie is er meestal een speciaal programma. Voorbeelden zijn: sporttoernooi, fitness, koken, zwemmen, film

 

Sinterklaas
Rond 5 december wordt er in de onderbouw o.l.v. de mentor Sinterklaas gevierd.

 

Kerstmis
Met Kerst wordt vaak een actie op touw gezet voor en uitgebreid aandacht besteed aan een goed doel en wordt er gezamenlijk gegeten in of buiten de school. Het adopteren van een blindegeleide hond en CliniClowns zijn enkele voorbeelden.

 

Carnaval
We maken dan een uitstap buiten de school. Schaatsen in Antwerpen, bezoek grote stad, verschillende workshops zijn enkele voorbeelden. Indien het buiten voldoende vriest organiseren we een schaatsactiviteit rondom de wallen in Hulst.

 

Sportdagen
Jaarlijks worden er voetbal- en basketbaltoernooien georganiseerd samen met de andere Praktijkscholen in Zeeland.

 

Schoolkamp
Hoogtepunt van het jaar is schoolkamp. Dit is een 3-daagse reis waarin allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd.

 

Laatste schooldagen
De laatste schoolweek voor de zomervakantie staat in het teken vanallerlei leuke activiteiten. Op maandagochtend staat alles in het teken van opruimen.

  • Maandagmiddag gaat iedere mentorgroep iets leuks doen men zijn of haar mentor.
  • Maandagavond vindt de jaarlijkse diploma-uitreiking plaats.
  • Dinsdag is een echte feestdag. Fietstocht, barbecue, zwerfdiner, zwemmen etc.
  • Op dinsdagavond wordt er een eindfeest georganiseerd door de leerlingen, waar ze het schooljaar feestelijk kunnen afsluiten.

 

Filmfestival
Elk jaar doen we mee aan het filmfestival van Zeeland. We maken dan gebruik van de bioscoop in Terneuzen.

 

Culturele activiteiten
Acteurs van erkende theatergroepen verzorgen elk jaar een voorstelling rondom een bepaald thema op school.

 

Schoolsportvereniging
Leerlingen kunnen buiten schooltijd deelnemen aan allerlei sportclubs, zoals judo, dansen, tafeltennis, volleybal en atletiek. Het aanbod van deze sporten gebeurt op de school.